Böcker

Joanna Nicklasson-Mlynarska har skrivit en serie läroböcker i polska språket, Polska 1, Polska 2 och Tala Polska, anpassade för såväl nybörjare som högre utbildning.

På svenska och engelska har hon gett ut Polska direkt, en introduktion till det polska språket, Polens kultur och historia som ger en social kompetens oumbärlig inför affärskontakter i Polen.

Joanna har som redaktör och medförfattare även publicerat tre tvåspråkiga antologier med titeln Polen och Sverige, en rik källa till kunskap om svensk-polska relationer genom historien. I antologierna medverkar framstående skribenter från Polen och Sverige.

Joanna har dessutom publicerat ett antal reseskildringar, däribland Polen – Resa i tid och rum. Detta är den enda bok på svenska som ger en helhetsbild av Polen, vad gäller dess historia, kultur och geografi. Boken är ett måste för alla polenintresserade. Hennes övriga reseskildringar presenterar Danmark, Tyskland och Frankrike.

På senare tid har arbetsfältet utvidgats även till Grekland, med en anekdotisk berättelse om livet i en fiskeby på ön Lesvos.

Klicka på böckerna på sidan till höger för att läsa mer om respektive bok.